Language

Upcoming events

No events

Login (admin only)

18 Mei 2011- 31 Mei 2011 - Vier BICBer’s (Pierre, Jan, Stientje en Diane) via Toulon naar Biograd ….. ofwel, de moto-doop dames Kroatie(HRVATSKE)

 

Dag 13 .... 450 KM .... Landau - Pirmasens - Saarlouis - Luxemburg - Brussels

Regen, wind, koud, file  .... niet echt prettig. Omstreeks 15H30 komen we in de Schrans toe waar Ludo, Noella, Swa, Joske en Beire ons verwelkomen -  we zijn veilig en zonder ongevallen of pannes weer thuis, zo een 4326 KM wijzer - het was heel leuk

 

 

Dag 12 …… 660 KM – Villach – Salzbuerg – Munchen – Stuttgart – Karlsruehe – Landau … meer bepaald Herberg Kleine-Kalmit (leuk moto-hotel – echt een aanrader, een prachtlokatie )

De dag begint niet al te best, Justine heeft moeite om de oprit van het hotel af te geraken, en Diane heeft een blinde passagier met de naam “paniek”. Dit akelig mannetje doet puik werk, en Diane slaagt er maar niet in om hem af te wimpelen. Hoogtes, dieptes, bochten, vrachtwagens … veel verkeer … yikes

De maraton-rit – het eindexamens van de meisjes is eigenlijk morgen, maar “Begod” zij hebben nu al meer dan afgezien.

Ontzettend veel verkeer, warm, veel vrachtwagens, auto’s die aan hoge snelheid voorbijrazen, bochten, bochten en bochten…. Lang leve Leeuwaarden

 

Dag 11 .... 29 Mei 2011 ...  550 KM voor de boeg - Biograd - Zagreb - Ljubliana - Villach

We zijn wakker voor 07H00 en rond 7H45 vertrekken we vanuit Biograd.  De eerste 20 km op de snelweg vallen mee, dan staan er snelheidsbeperkingen - 80 KM/H en verwijzen naar een gevaarlijke wind ... en wat voor een wind, we dachten echt dat we van de snelweg zouden afwaaien (en "we" is OOK de mannenen al de andere HD's die dezelfde weg namen).  Na zo'n 20 KM - die ontzettend lang duurden begon de wind eindelijk te liggen en na een verdere 50 KM krijgen we eindelijk onze welverdiende koffie ...

 

Een groot gedeelte van de trip is door Slovenie  - echt een prachtig land land - we hadden ons dit land helemaal anders voorgesteld - fantastisch goede wegen, zonder putten, ontzettend proper, en door een prachtige vallei, romantische dorpjes, overgoten door zon ... er zijn gewoon geen woorden voor

Na de laatste tunnel van een kleine 8 KM komen we toe in Oostenrijk, en de eerste afrit brengt ons naar de Faakersee, waar we een hotelletje hebben in Egg am Faak.  Stientje laat een beetje zweet bij de steile oprit van het hotel, maar na het derde wijntje en het prachtige uitzicht en de supervriendelijke ontvangst is al het euvel van vandaag vergeten en slechts de mooie momenten blijven bij.

Dag 11 ..... 28 Mei 2011 ... op de planning staat een bezoekje aan de watervallen van Krka (wordt Kirka uitgesproken).

Jan en Pierre hebben een ritje van een kleine 100 KM uitgestippeld.  Alvorens we vertrekken stelt Pierre vast dat hij een "kletskop" heeft (ttz zijn achterband is klets hi hi hi :-)..... kijken zien we dat het echt niet verantwoord is om hiermee nog 1600 KM (terugweg) af te leggen.  Alternatief is de Technical Area van de HOG en "ja", ze hebben een band en we laten de motor achter.  Stientje zit bij Jan achterop, Pierre met Stientjes moto, eerst ontbijten, maar na 1 KM gereden te hebben vindt Pierre het welletjes .... op zo een blauw sportstertje voelt hij zich maar niets en hij ziet het echt niet zitten om hiermee rond te toeren.

 

Rond 13H00 is Pierre's motor klaar, maar het is ondertussen zo warm geworden dat we dorst krijgen ... en uiteindelijk beslissen we om op de site te blijven.  De site ligt in de baai, ... een pracht van een baai - het water heeft een fantastische kleur de wijn is lekker en niet te duur en er staan overal prachtige Harley's.

Pierre en Jan hebben de opdracht gekregen om een leuke photo van onze vlaggetjes te maken, maar zelfs na 2 dagen lukt het nog altijd niet echt ... ofwel loopt er net iemand voor de lens, ofwel is het windstil, ofwel is er teveel wind, ofwel draait de wind .... hi hi hi

 

 

Dag 10 ..... 27 Mei 2011 ... 0 KM rijden .... maar ettelijke KM gewandeld...

Uitslapen, heerlijk ...maar om 07H30 zijn we al wakker - eerst enkele tasjes koffie op het terras, dan richting site om in het leuke restaurantje van gisteren te ontbijten ..  nadien HOG pakket afhalen en ja, zoals gewoonte passen de T-shirtjes niet 100 percent.

Er is een stand met HD - Biograd T-shirtjes.  Stientje vindt er een leuk rood t-shirtje, maar wanneer ze het later past lijkt het net iets te klein.  We vertoeven de hele dag op de site en in het dorpje Biograd en hier en daar vinden we nog een hemdje etc..  We weten nog niet hoe we dit allemaal zullen meekrijgen, maar dat zijn zorgen voor overmorgen.

 

Al dat wandelen is best leuk, maar eigenlijk kijken we er al opnieuw naar uit op morgen een toertje met de motor te doen

Dag 9 …… 26 Mei 2011 …..260 KM – Rijeka – Karlobag – Zadar – Biograd Na Moru.

Stien heeft slecht geslapen en Diane is aan het panikeren door al de bergen die ze ziet. Jan blijft aan beide dames herhalen dat dit “slechts een tripje” via de kustlijn is.

 

En hij heeft nog gelijk ook, alleen vergat hij te zeggen dat de kustlijn van de Adriatische kust via de bergen verloopt en aldus de zee grotendeels naast je te zien is al is het van op een tamelijk hoogte – echt niets voor iemand die niet geslapen heeft of hoogtevrees heeft. Volgens Pierre, Justine & Jan was het een prachtig zicht – Diane heeft er zo weinig mogelijk van gezien en heeft haar zicht zoveel mogelijk op de witte middenlijn gericht ….. na zo’n 200 KM is de nachtmerrie eindelijk voorbij en wordt het landschap vlakker. Jan is zo blij de Diane eindelijk volgt, dat hij vergeet om te stoppen voor Stien – aie aie aie – die mannen zien ook hunne “Pere” met ons (volgens Pierre moet deze laatste zin in hoofdletters worden geschreven maar Stien en Diane zijn het daar niet mee eens)…..

Rond 17H00 komen we op ons appartementje toe – leuke locatie – op wandelafstand van de site. Na een welverdiende douche even vlug naar het lokale winkeltje en dan richting site.

Eerst nog een wat geld uit de muur halen – de officiele naam is “Kuna” maar Stientje doopt dit al vlug om naar “Knuddes en 7 Knuddes = 1 EUR

De HOG heeft het grootste gedeelte van het strand van Biograd ingepalmd, overal hangen Harley vlaggen, overal zie je moto’s en tot laat in de avond hoor je het gebrom van de uitlaten en muziek.

In het resto genieten we van een lekkere mixed grill & lokale wijn – we komen ook enkele bekenden tegen (Gent & Antwerp Chapter). We slenteren terug richting apartje waar we rond 11H30 in ons bed vallen

Dag 8 …….. 25 Mei 2011 ……. 220 KM – Venetie – Trieste – Opatije (Rijeka/Kroatie)

Het zal heet worden vandaag en dat merken we al rond 08H30 ’s morgens bij het laden van de moto’s. Onwaarschijnlijk mooie route – via Italiaanse dorpen door de Sloveense plateau’s naar Kroatie.

Ons hotel ligt tegen de heuvel – en waow, wat een uitzicht – zelden zoiets gezien.

Na een eerste glaasje nemen Justine en Diane nog een duik in het toch wel “frisse” water – dan vlug onder de douche en een korte wandeling tot aan het restaurant “Rocca” .. aanbevolen door het hotel

 

 

Dag 7 …… 24 Mei 2011 …… 0 KM ….met de bus naar Venetie

Iets voor 10h00 komen we in Venetie toe. Het is warm vandaag.

We gaan richting San Marco plein. Maar eerst willen we toch een toertje met de “gondolla” doen. Best leuk, en zo een gondolla is echt wel een mooie boot. Er blijken zo een 425 gondolla’s in Venetie te zijn en meestal wordt dit beroep van vader op zoon doorgegeven. .. We varen het paleis waar Casanova geboren is voorbij. Volgens de gondoliero heeft Casanova iets gehad met 450 vrouwen, en is hij 73 jaar geworden. De gemiddelde leeftijd toen was 40 jaar – en zo is het weer eens bewezen dat vrouwen goed zijn voor mannen.

Het San Marco plein is indrukwekkend, maar ontzettend druk en vlug verdwijnen we in het labyrint van kleine straatjes en als bij toeval komen we enkele leuke winkeltjes tegen waar we “toevallig” leuke handschoentjes (blauw zoals onze motor) en leuke handtasjes vinden.

Rond 17H00 nemen we de bus terug naar Mestre toe, waar we een halte te vroeg af stappen, en zo een extra aperitiefje verdienen.


Dag 6 ….. 23 Mei 2011 ……..320 KM – Savona – Verona – Mestre

De dag begint niet echt goed – Justine zit in de verkeerde versnelling en valt stil midden wanneer we de garage buiten rijden – Diane is aan het panikeren omdat we opnieuw de bergen in moeten – en Pierre begrijpt er niets meer van .. tussen de bomen rijden, of over bruggen is toch net hetzelfde ?

Eindelijk na de zoveelste tunnel komen we opnieuw in de vlakte terecht waar we de volgende 200 KM met plezier doorvliegen.


Dag 5 … 22 Mei 2011 ……. 307 KM (volgens Justine & Diane toch iets meer ) – via de snelweg tot net voor de Italiaanse grens, eerst een lekker slaatje aan het strand en dan nog 150 KM langs de kust – jammer genoeg hadden we er geen rekening mee gehouden dat het zondag is en er ontzettend veel volk aan de kust is. Rond 19H00 komen we eindelijk in Savona toe – we zijn alle vier “stik-kapot”.

’s Avonds eten we in het restaurant – lekker maar vrij duur ….


Dag 4 …Ride Out met ICM - 150 KM

Vertrek pil om 08H15 …naar verluidt gaan we niet de bergen in. Tot zo’n 80 km, wanneer we een “crete” van een kleine 460 m hoog oprijden. Geen vangreels, maar een baantje waar je amper met 1 wagen opkan – en zo een kleine 90 moto`s rijden richting hemel – boven is er een uitkijkpunt met prachtig uitzicht op het dorpje Cassis– heel erg mooi – tenminste als je van hoogtes houdt. Diane krijgt het een beetje moeilijk en nadat haar moto op de bezemwagen is opgeladen geniet ze met gesloten ogen in de camionette van de afvaart. Eens beneden toegekomen is alles weer in orde en na een boot tripje in de baai van Cassis, rijden we opnieuw aan een vlot tempo de bergen en na een 30 KM stoppen we voor een kleine picknick. Aansluitend bezoeken we een “Olijf-olie-molen” – best interessant, aansluitend naar Le Crau waar we voor het stadhuis door de burgemeester verwelkomt worden met een aperitiefje.

’s Avonds de gebruikelijke speeches & geschenkjes en een super leuke “band” – veel gedanst & gelachen….


Dag 3 ….20 Mei 2011 …314 KM Herbey – Route Napoleon – Gap – Sisteron – St Maximin – Carqueranne. In St Firmin stoppen we voor een koffie net voor we opnieuw vertrekken rijden Marc en Vero voorbij. De Route Napoleon is best mooi althans volgens Pierre, Justine en Jan….. Diane vond het iets minder want die hoogtes zijn echt niets voor haar en aldus heeft ze meer van de asfalt gezien dan van de omgeving


Dag 2 19 May 2011) 361 KM Orceveaux – Dijon – Grenoble – Herbey

…. Omstreeks 08H30 vertrekken we uit Orcevaux … na zo ongeveer 10 minuutjes moeten we stoppen om ons regenpak aan te doen ….

Richting Dijon, en iets onder Dijon richting Grenoble …… vanaf dat moment schijnt de zon. Eerste halte na zo’n 130 KM. Regenpak uit, nog een babbeltje met een Goldwing motard die op terugweg is van Italie, en wij door naar het zuiden.

In Amberieu en Bugey verlaten we de autoweg en we rijden via binnenbanen door naar Grenoble …. Toch wel indrukwekkend al die bergen …..

Jan heeft een probleempje met zijn “Tree-planken” en Diane haar achterlicht is defect, en aldus beslissen we om om nog even bij de dealer in Grenoble langs te gaan. Vandaar door naar de B&B in Herbey .. effe zoeken, maar een pracht van een B&B – heel vriendelijke eigenaars, lekker eten – kortom, een gezellige avond


Dag 1 (18 May 2011) … 459 KM Zemst – Charleroi – Philippevile – Chalon – Langres - Orceveaux

…… De wekker loopt af om 5H45 …. Veeeel te vroeg .. rond 07H00 komen Justine & Pierre toe en om 07h30 vertrekken we via Meisse, Charleroi, Philippeville naar Frankrijk. Het enige minder aangename stuk was in Charleroi

Aan de grensovergang, hebben we in een Harley-Cafe van een simpel ontbijt genoten

In Vitry-Le_Francois hebben we van een lichte lunch genoten … leuk stadje trouwens J

Rond 16h30 komen we toe in Orceveux, en na het ledigen van een fles Cremant , nemen we nog een duik in het water alvorens het avondeten te genieten… ja ja … zoals God in Frankrijk …