Language

Upcoming events

No events

Login (admin only)

Faak - 31 Aug-09 Sep 2012

Faak – 31 Aug – 09 Sep 2012-09-02

Vrijdag 31 Aug. Afspraak aan de Makro in Machelen. Titine, Yvo, Jan en Diane vertrekken naar de Faak. Beire heeft problemen met zijn rug en komt met Els met de wagen mee. Het regent, en geen beetje. We hebben 600 KM voor de boeg. Waarvan we tenminste 500 in de regen zullen rijden.

In Kapellen komen we Kurt en zijn madame tegen. Zij zijn onderweg naar het meer van Geneve, naar een BMW moto-treffen.

 

Omstreeks 19H00 komen we in ons hotel toe, uitgeregend en lichtje bevroren. Els en Beire komen iets later toe. Gezellige avond – niet te laat gaan slapen.

Zaterdag 01 Sep 2012 . 394 km voor de boeg. Vertrek om 08H30. Eerst richting Füssen, naar de Köningslschlosser, waar we een bezoekje brengen aan het kasteel Neuschwanstein. In Nueschwanstein over de brug gewandeld. Mooi uitzicht en voor mij weer een probleem meer (hoogte) dat ik overwonnen heb; Beire en Els rijden verder via de autoweg naar het hotel. Wij rijden verder langs de binnenbanen over de Zugspitzte. Er is ontzettend veel verkeer, al goed dat we met de moto’s makkelijk kunnen voorbijsteken. Het landschap is fantastisch mooi. We genieten van onze rit: Rond 16h00 beslissen we om toch een stuk via de autoweg te doen, het begint langszaam aan wat frisser te worden. Tegen 19H45 komen we aan ons hotel toe en dit is echt niets te vroeg want we hebben het alle vier koud. In het hotel is een trouwfeest aan de gang. Iedereen draagt traditionel kleren, echt leuk, Titine probeert enkele foto’s te nemen maar daar zijn ze niet te scheutig op. Goed gegeten, om 22H20 naar bed.

Zondag 02 Sep – 230 km voor de boeg. Via de Hochalpstrasse (Grossglöcker) rijden we naar Villach. Het is hier hoog, amai, zowel Titine als ik voelen ons hart goed kloppen. We rijden de Edelweisssspitze over, mooi zicht, we rijden nog hoger en we zitten in de sneeuw. Indrukwekkend. We rijden door de wolken. Op 2577 m hoogte krijgt Titine een panne, haar aandrijfriem vliegt eraf en ze heeft geen versnellingen meer. 30 KM bergaf rijden uitsluidend op de remmen lijkt ons te gevaarlijk. Dus Touring gebeld en dan nog zeker tenminste 2 uur wachten alvorens de afsleepdienst komt. Ondertussen hebben we Beire en Els ook gebeld, die sukkelaars zaten al op 20 KM van het hotel in Egg am Faak en zijn nu op terugweg om eerst ons Titine met bagage op te pikken. Titine loopt er een beejte sipjes bij. “Kehre 25”, de plaats van de panne zal ons nog lang bijblijven. Yvo rijdt terug om iets voor te eten te halen en het duurt een tijdje alvorens hij terug is met broodjes en worst. Het ene moment zitten we in de wolken en zien bijna niets, het volgende moment hebben we stralende zon en een fantastisch uitzicht, een afwisseling van dewelke we gedurende drie en een half uur kunnen genieten. , de tijd die we op de afsleepdienst hebben gewacht. Rond 19H30 komen we in ons hotel aan de Faak toe.

Maandag  03 Sep – uitslapen… Afspraak bij Yvo & Titine om 09H30. We rijden naar de HD Dealer in Klagenfurth. We staan daar meer dan een half uur alvorens iemand ons iets over de moto kan vertellen. Tussen 16 en 17 uur zou de moto hersteld zijn. Van Klagenfurth rijden we richting enkele kleine meren naar de Sloveense grens, naar Seeberg. Veel haarspeldbochten, mooi zicht, Oostenrijk is echt wel een mooi land. Rond 17H30 is Titine in de wolken, ze heeft haar moto terug en hoeft nu niet meer bij Yvo achterop te zitten. Aan de Faak gaan we nog even dag zeggen bij ZDC, de Winne ziet er niet goed uit, hij heeft een bacteriële infectie opgelopen en zit met een gezwollen gezicht. De eerte standjes zijn al open en we wandelen even rond tussen. Het aantal speciale moto’s is groot. Big Hoss, Special Paint, omgebouwde etc.

Dinsdag 04 Sep -eerst Harley Village bezoeken, dan richting Slovenië.  We willen via Italië rijden, maar het wordt al een beetje laat en we keren om.  In de afdaling springt de aandrijfriem van Jan zijn motor eraf.  De rest van de bergaf dan maar zonder versnelling gedaan (al een geluk, dat de haarspeldbochten achter de rug zijn).  Als we weer Europe Assistance moeten bellen zitten we tenminste zeer enkele uur te wachten.  We zitten op een klein uurtje van de site... dus maar naar de Winne van ZDC gebeld, en we hebben geluk, hij en Thierry zijn niet gaan rijden en komen ons met de camionette oppikken.  Thierry, Winne, nen dikke merci hiervoor.  Eens op de site toegekomen laat ook Yvo zijn motor achter bij de service dienst. Zijn voorband heeft een rare vorm aangenomen en dient vervangen te worden.